Hátrányos helyzetű munkavállalók re-integrálása - Robotkar

A MediTel Kft. 2017. december 4-én támogatást nyert GINOP pályázati rendszer keretein belül. A benyújtott projekt a "Megváltozott munkaképességűek teljes értékű foglalkoztatása, ember és robotkar együttműködésével" címet kapta.

A projekt megvalósításával egy olyan üzleti modell kialakítása, kifejlesztése volt a cél, amely ipar 4.0 gyártástechnológiai megoldással - robotkarral - utat mutat csökkent munkaképességűek munkaerőpiacra való integrálásába. A projekt keretén belül 1 fő megváltozott munkaképességű és 1 fő hátrányos helyzetű munkavállaló került foglalkoztatásra. A két munkavállaló számára "minta" munkaállomást alakítottunk ki, mely jól körülhatárolt munkavégzési folyamatot jelent, előre meghatározott feladatokkal, mind ember mind pedig robotkar számára.

A projekt folyamán kidolgozásra került egy olyan audit rendszer is, amely lehetővé teszi a vállalati célcsoport számára a termelés felülvizsgálatát és azon munkafolyamtok egyértelmű beazonosítását, amelybe integrálható a megváltozott munkaképességű egyén és a robotkar együttes munkavégzése. A munkavállalók képesek bemutatni a szükséges információkat és a robotkarral történő munkavégzést a szolgáltatás vásárlói célcsoportjának. Ezekre a bemutatókra szervezett kereten belül került sor, tréningek és nyílt napok formájában.

Iroda:

H-9700 Szombathely,
Zanati út 32-36.

Telefon: +36 94 505-003

Fax: +36 94 505-004

E-mail: