A Meditel Kft. egyik fő tevékenységi köre az oktatás. Többek közt radiológiai ismeretek, szubdiszciplinák népszerűsítése, kutatása, helyi és nemzetközi együttműködés dedikált oktató-központjának létrehozása, működtetése a terület célja.

Akkreditált kurzusok

A kft. céljai közt szerepel akkreditált kurzusok szervezése, tartása.

Tevékenység célja: szakorvos- és szonográfus-képzés, továbbképzés keretében az UH-diagnosztika korábban kevésbé művelt területének oktatása
MediTel szerepe: előadás, társelőadók biztosítása, akkreditálás és kurzus szervezése
Partnerek: Monográfia társ-szerzői
Státusz: Képzés lezárult

Szonográfusképzés

A kft. részt vesz a diagnosztikai képalkotó (BSc fokozat) diplomás szakemberek egységes, ráépített felsőfokú képzésének kialakításában.

Tevékenység célja: hazai oktatási struktúra egységesítése, Európai Uniós harmonizációjának elősegítése a szonográfus-képzésben
MediTel szerepe: a képzési fejlesztési program generálása, előkészítése és koordinációja országos szinten, majd részvétel az oktatás folyamatában.
Partnerek: 7 hazai vezető partner és a Radiológus Szakmai Kollégum
Státusz: Képzés lezárult

Tudományos tevékenység, előadások, publikációk

A kft. tagjai számos hazai és nemzetközi szakfolyóiratban publikálnak, hazai és nemzetközi konferenciákon adnak elő.

Dr. Barta Miklós PhD

Magyar Radiológusok Társasága (MRT): Ultrahang Szekció vezetőségi tag (1996-), titkár (2000-), MRT vezetőségi tag (2004-), ESR (European Society of Radiology) tag (2007-)

1998 óta tagja a Societas Scientiarum Savarienses (SSS) nevű tudományos társaságnak. Alapítása óta tagja a Magyar Tudományos Akadémia Vas Megyei Tudományos Testületének (MTA VATT), 2008 óta e testület elnökségi tagja.


A Meditel kft. adta ki 2008-ban a "Mellkasi ultrahang-diagnosztika. Atlasz." című monográfiát, az NKTH és a MTA VATT támogatásával. Szerkesztője és a legtöbb fejezet szerzője a kft. egyik ügyvezetője.

Könyvismertető (Megjelent: Magyar Radiológia szakfolyóirat, 2008.) >>A Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elektronikus formában adta ki Dr. Barta Miklós és Dr. Mesterházi András szerkesztésében az első hazai point-of-care ultrasound (POCUS) tankönyvet.

Könyvismertető (Megjelent: Magyar Radiológiai szakfolyóirat, 2018.) >>

Könyv letöltése >>


Felkért előadás a 16. Bronchológiai Világkongresszuson Emergency Thoracic Ultrasonography címmel.

Az előadás absztraktja >>

Iroda:

H-9700 Szombathely,
Zanati út 32-36.

Telefon: +36 94 505-003

Fax: +36 94 505-004

E-mail: